Prædikerens bog - en musikpoetisk forestilling

 

Prædikerens bog - en musikpoetisk forestilling

 

Prædikerens bog fra Gammel Testamente har givet inspiration til nye tekster om det at være menneske. Teksterne er i denne forestilling blevet til monologer, dialoger, sange og musik, og fungerer som en forestilling til fordybelse og andagt. Det er moderne bønner, som inviterer til indsigt og sjælefred. 

 

Ordene i Prædikerens Bog inspirerer fortsat. Teksten er mættet med billeder, der trænger sig på og genererer tanker om forhold vi ikke har svar på.  Prædikeren har ry for at være en negativ sortseer, som dystert proklamerer at alt hvad vi gør, er nytteløs jagen efter vind, og at alt under solen er tomhed. Uanset hvor meget vi kæmper for at få rigdom, magt, og evig ungdom, ender vi under jorden med identiske knogler og ben. Men måske har hans budskaber et dybere budskab til os, om at nyde livet mens vi har det..?

 

Forestillingen er en musikalsk spejling af de 12 kapitler i Prædikerens Bog. Spejlingerne er nutidige og aktuelle inspirationer af den gamle tekst og tager afsæt i en livsbekræftende fejring af livets umiddelbare mirakel og væren uden tid og dømmen. 

 

12 kapitler er blevet til en forestilling med 12 sange som fremføres af Lotte Arnsbjerg.

Forestillingen varer ca. 75 minutter.

 

Projekt