Referencer

 

 

Den musikpoetiske opførelse af Prædikerens bog er noget af det mest originale, inspirerende og relevante, jeg i kirkelig sammenhæng længe har været vidne til.  Meditativ, tryllebindende og karismatisk. Anbefales på det varmeste!

Sognepræst og musiker Caspar Wenzel Tornøe, Fly Kirke

 

Lørdag den 10. februar 2018 gæstede skuespiller og sanger Lotte Arnsbjerg Rungsted kirke sammen med bandet Mongotube og Tommy Kenter. Og det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi var flere der var spændte på, hvordan folk i sognet mon ville tage imod ’Prædikerens bog, en musikpoetisk forestilling’. Forestillinger der dog hurtigt blev gjort til skamme, for det blev en meget gribende og dyb oplevelse for alle og for alle sanser. Lotte Arnsbjerg, smuk og dramatisk som visdommen i sin blodrøde dragt og med stor stemmepragt, Tommy Kenter som Prædikeren med sin karakteristiske stemme og Mongotube, der på højt niveau leverede den meget intense og til tider nærmest overjordiske musik. En stor oplevelse der sætter sig i sjælen og som hermed anbefales på det varmeste

Hans-Henrik Nissen, sognepræst Rungsted Kirke 

 

 

"Alting har en tid

for alt, hvad der sker under himlen, er der et tidspunkt.

En tid til at fødes, en tid til at dø."

Kendte linjer fra Prædikerens bog kapitel 3 i det Gamle Testamente. Måske de eneste der er kendt blandt folk med en smule bibelkendskab

Onsdag aften i Vor Frue i København var det tid til at fordybe sig endnu mere i teksten. Godt hjulpet på vej af Lotte Arnsbjerg, der med sin nye fortolkning af teksterne fandt den poesi, der ligger gemt her.

Med sin flotte sopran gjorde Lotte Arnsbjerg teksterne mere og mere levende og insisterende, godt hjulpet på vej med musik Torben Egeris's kompositioner og velspillende keyboards. Mikkel Nordsø lagde en fin rock stemning med sit guitar akkompagnement og solo. Ayi Solomon leverede et imponerende spil på percussion, der gav det hele både luft og mystik. Det hele kædet sammen  af Bård Owes kraftige stemme, næsten som en Guds stemme fra oven.

 

Der var en sitren gennem hele forløbet de næsten to timer af den "musikpoetiske inspiration" som projektet er kaldet. Det hele åbnede med en lang prolog ved Pernille Carstens, der med sine fantasifulde collager havde smykket programhæftet med gendigtningen af de tolv prædikener. Lige så langsomt og på mærkelig mystisk vis, blev man draget ind i det musikalske og poetiske univers. Eneste lille minus var kirkens problematiske akustik, der af og til slugte Lotte Arnsbjergs ord. Heldigvis var de at finde i programhæftet. Og her begynder Prædiken 1 med ordene "Tid til at fødes". Og ikke som i Bibelens version, hvor første kapitel referer til tomheden.

 

Flemming Stentoft, DR

 

 

"Teksterne i Prædikerens bog mister aldrig deres aktualitet og de blev fremført med en ekceptionel kraft af Baard Ove. Imponerende. Musikken bidrog i høj grad til at jeg blev båret ind i et helt specielt univers og Lotte Arnsbjerg synger bare så fantastisk smukt. Også tegningerne til de 12 prædikener passede til helheden. Det kæmpe store bifald denne usædvanlige fremførelse af Prædikerens Bog fik, var fuldstændig fortjent”

 

Ulla Sandbæk, tidligere Sognepræst og folketingsmedlem ved Alternativet

 

 

 

Meget smuk oplevelse i går. Fantastisk at se og høre min egen søster sammen med sit velspillende band i så betagende rammer som Vor Frue Kirke. Stærk og inspirerende lyrik, meget smukt toneunivers og spændende farvemættede billeder. Det hele gik op i en højere enhed. Anbefaler jer alle at opleve!

 

Ingelis  Arnsbjerg, direktør og ergoterapeut V/ Sans og Samling

 

 

 

Fantastik at opleve Lotte Arnsbjerg, Torben Egeris, Ayi Solomon, Mikkel Nordsø, Pernille Carstens, Anne Ditte Scheibye og Baard Owe i Vor Frue Kirke og deres fortolkning af Prædikerens bog. Super dygtige musikere og sikke en stemme Lotte. Sidder stadig som en skøn fornemmelse i kroppen. Med budskaber og tid til reflektion. Taler til og fra hjertet. Tak for eminent udførelse og passion!

 

Anita Guldberg, Empowerment coach og sanger

 

Det var en meget stor oplevelse at høre og se denne optræden. Jeg var betaget af Lottes sang, hendes stemme lyder som Sarah Brightman. Musikerne er fantastisk gode, og programhæftet med Pernille Carstens smukke tegninger er meget flot og indeholder den information, der er behov for. Jeg brugte programmet meget under koncerten. Alt i alt en total og meget flot aften: 

 

Hans Bomholt Rasmussen, ekspertfysiker V/ Habotronic

 

 

Mongotube præsterer at fortolke Prædikerens Bog i respekt for tekstens religiøse rum og samtidigt lige ind i vort liv her og nu. Meditativt i musik, sang og ord flød vi med på en bølge, der bevægede sig igennem en periode på 12 prædikener, som kom vi igennem et år. Fra fødsel til død. Det var en smuk og stemningsfuld oplevelse i Lyng kirke en november eftermiddag, hvor solen brød igennem tågen på alle måder.

 

Sognepræst Susanne Charlotte Knudstorp, Lyng kirke

 

 

 

 

”Prædikerens bog” og hele teamet bag gæstede Fredagskirken - Natkirken på Vesterbro Torv, og gav os en uforglemmelig oplevelse. I Fredagskirken lægger vi vægt på ord og oplevelser for alle sanserne samt refleksion. Det fik vi alt sammen i en fantastisk, betagende og intens stemning af musik, sang og ord. Kombinationen af Prædikerens talte ord (Baard Owe) og Lotte Arnsbjerg silkebløde vokal vækkede den bibelske fortælling til live, sådan at man som tilhører pludselig stod over for den vise mand, Prædikeren selv! Det var en stærk og smuk aften sammen med hele holdet  i Mongotube.

 

Søren Schiøler Linck, projektleder og natkirkepræst i Fredagskirken – Natkirken på Vesterbro Torv.

 

 

“Prædikerens Bog” gjorde indtryk !

Kirkerummet i Natkirken på Vesterbro - fik nyt liv.

Tak for en aften i selskab med himmelsk sang og en vidunderlig musisk fortælling.

En helt speciel visuel totaloplevelse.

 

Lars Schmidt, Fotograf.

 

 

 

 

Da jeg kom hjem efter at havde set forestillingen i Eliaskirken følte jeg jeg havde fået en gave. 
Det var en poetisk og inciternede musikalsk oplevelse, og ikke bare det, men det blev leveret med en glæde og nerve som var til at tage og føle på. Jeg håber mange få del i den oplevelse. 


Trine Hasselbalch gymnaielærer Ph.d.

TOMHED.

Ordet har ofte givet mig kuldegysninger, og mindet mig om perioder, hvor jeg har haft det skidt.

 

I søndags gik det op for mig, at det er noget helt andet. Takket være jeres fantastiske formidling af Prædikerens bog.

 

Tomhed er at være i nuet, at slippe kontrollen.

Tomhed er at være tættere på Gud.

 

Hvis vi hele tiden er bange for tomhed, så er der god grund til tankemylder!

 

I denne verden, hvor der hele tiden er "gang i os", bremser vi os selv - med al tankemylder - i at komme tættere på Gud.

 

 

Det var noget af det, jeg fik med fra jeres koncert.

 

Det var af og til svært at få teksten med. Og jeg havde ikke fået fat i jeres lille bog. Men jeg opdagede, at det ikke gjorde noget, for jeg kunne se, høre og mærke, hvad I formidlede.

Nu er jeg glad for at kunne læse teksten.

 

I havde så fin en kontakt til os alle - havde overskud til at fange vore blikke - og hinandens - således at vi var medaktører i forestillingen.

 

Og så var I bagefter også utroligt venlige og nærværende at snakke med.

 

Jeg kan kun anbefale jer. 

Bodil Leenborg Arnkjær, Kirkesanger og tidligere talepædagog.

Bøjer mig dybt i støvet i taknemmelighed over Mongotubes sanselige performance i Ph cafeen d. 29.09. Stærke tekster, formidlet af Lotte Arnsbjerg og den gamle kæmpe Baard Ove - altsammen pakket ind i tæppet fra de fremragende musikere Mikkel Nordsø, Jacob Andersen, Torben Egeris.

Det var stort og jeg gik aldeles høj derfra. Tak for det.

Morten Arnfred, filminstruktør

*****

"Helhedskunst på højeste plan" -  

Det blev på alle måder en meget vedkommende aften. - ikke mindst fordi denne gruppe af dygtige kunstnere gav sig i kast med en tekst som kan være rystende at lytte til. Fremført af en smuk vokal, raffinerede musikalske arrangementer og en rytmisk messende fremsigelse af teksten fra Baard Owe"         

Flensborg Avis

Så blev det søndag morgen. Men jeres Tankeløse koncert på Kulturhotellet sidder der stadig - inde i hovedet. Det var en en stor oplevelse og tak for det.

Per Meyer

 

Et af de rigtige gode indslag i Festivalugen var med skuespillerne Lotte Arnsbjerg, Baard Owe og Bandet Mongotube, der opførte en musikpoetisk fantasi over Prædikerens Bog i Brejning kirke. Værket kan stærkt anbefales, hvis man ønsker at forene en stor musikalsk oplevelse med ord til eftertanke. 

Stemningen efter Prædikerens sidste replik var så fortættet og bevægende, som når man bliver siddende i biografen og læser hele rulleteksten til ende. Et enkelt ytret ord havde spoleret hele oplevelsen. 

Sognepræst Verner Helwig Pedersen

 

 

 

”SOGNEFESTIVAL 2016 i Gauerslund Sogn med temaet TID pause EVIGHED fik den bedst mulige start i Brejning Kirke d. 25/9 med besøg af bandet Mongotube, der drager land og rige rundt og opfører Prædikerens bog. Fra det øjeblik prædikeren i skuespiller Baard Owes skikkelse vandrede ind i kirken  og med sin markante stemme henvendte sig til folket (tilhørerne) fra prædikestolen med endnu et forsøg på at mane os til fornuft og eftertanke, sænkede der sig en intens stilhed i kirken.

Som modvægt til disse manende ord fra vismanden stillede bandet Mongotube op med sange og tekster af skuespiller og sanger Lotte Arnsbjerg og musik af Torben Egeris.

Lotte fremførte sine tekster stærkt og levende. Med sin smukke og kraftfulde stemme kæmpede hun som en lysende fakkel på vegne af menneskene – smukt ledsaget og understøttet af bandet. Det gennemgående i teksterne blev formentlig oplevet forskelligt, men jeg oplevede, at der blev sagt: ja, vi hører, hvad du siger, og anerkender din visdom, MEN det eneste vi små mennesker kan er at prøve at bruge vores liv bedst muligt: ”vi må suge solens glød ind i hjertet” - ”hvad du gør, gør det helt, for Gud har givet os lov til at gøre og leve”  - og så må vi gøre vores yderste for at leve hver dag - ”vi bliver så små, så små, at vi kun tør håbe”. ” ….Vi må sende vores bøn med vandet til Gud og håbe og tro på, at solen, den holder endnu, og jorden holder nok lidt endnu”.

Jeg bilder mig ind, at Prædikeren (Baard Owe) så lidt mildere på menneskene (Lotte) i slutningen af ”duellen”!  Jeg plejer ikke at omfavne solisten ved en koncert, men det blev jeg nødt til, inden jeg gik hjem. Tak fordi du/I kæmpede vores sag så smukt og levende, Lotte! 

Birgit Koefoed